Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Sampeyan sampun nedha dereng?

Sampeyan sampun nedha dereng?

Ukara pitakon kuwi migunakake basa ....


a. ngoko

b. ngoko alus

c. krama lugu

d. krama alus


Jawaban : c. krama lugu


Pembahasan : 

Krama lugu wujude tembung-tembunge krama kabeh tanpa kacampuran krama inggil. Panganggone:

a. Marang kanca sing wis kulina, padha drajate lan ngajeni.

b. Garwane priyayi marang sing kakung.

c. Priyayi marang sadulure tuwa kang luwih cendhek drajate.

d. Wong enom marang wong tuwa nanging ora pati ngajeni.

e. Kanca kang lagi tetepungan.

Posting Komentar untuk "Sampeyan sampun nedha dereng?"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com