Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Sampeyan bektani ayam ingkang pethak punika

Sampeyan bektani ayam ingkang pethak punika?

Ukara pitakon kuwi migunakake basa ....

a. ngoko lugu

b. krama alus

c. ngoko alus

d. krama lugu


Jawaban : d. krama lugu


Pembahasan:

Krama lugu duweni titikan kabeh tembung-tembunge krama. Panganggone krama lugu yaiku marang kanca sing wis kulina, padha drajate lan ngajeni, garwane priyayi marang sing kakung, priyayi marang sedulure tuwa kang luwih cendhek drajate, wong enom marang wong tuwa nanging ora pati ngajeni kanca kang lagi tetepungan.

Posting Komentar untuk "Sampeyan bektani ayam ingkang pethak punika"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com