Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Panjenengan rawuha wingi, aku nanggap wayang. Ukara kuwi migunakake basa

Panjenengan rawuha wingi, aku nanggap wayang. Ukara kuwi migunakake basa ....

a. ngoko lugu

b. ngoko alus

c. krama lugu

d. krama alus


Jawaban : b. ngoko alus


Pembahasan:

Basa ngoko alus wujude tetembungane ngoko lugu lan kacampuran krama inggil, Lumrahe sing dikramainggilke wasesane/utawa tembung kang nelakake tumindak, yen ana panambang (akhiran) -e, a ora dikramakake.

Posting Komentar untuk "Panjenengan rawuha wingi, aku nanggap wayang. Ukara kuwi migunakake basa"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com