Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Miturut pacelathon kasebut, Ridho gunakake basa

Ridho "Ingkang kalebet tembang Macapat punika ingkang pundi kemawon, Pak?"

Miturut pacelathon kasebut, Ridho gunakake basa ....

a. krama lugu

b. krama alus

c. krama desa

d. ngoko lugu


Jawaban : b. krama alus


Pembahasan:

Tembung krama alus wujude, tetembungan krama lan sing dikramakake ater-ater lan panambang, dene krama Inggil tumrap wong sing diajak guneman.

Posting Komentar untuk "Miturut pacelathon kasebut, Ridho gunakake basa"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com