Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Pakdhe mengko arep tindak karo sapa

Pakdhe mengko arep tindak karo sapa?

ukara ing dhuwur klebu tuladha ....

a. ngoko lugu

b. ngoko alus

c. krama lugu

d. krama alus


Jawaban : B. Ngoko alus


Pembahasan :

Tembung ngoko alus digunakake kanggo kaya ing ngisor iki

a. Guru marang kepala sekolah sing sepantaran

b. Kanca sepantaran ning urung raket/akrab

Tuladhane:

a. Pakdhe mengko arep tindak karo sapa?

b. Pak Lurah sing anyar iku asmane sapa?

c. Dhek wingi ibu mundhut roti

d. Rikmane ibu wis putih kabeh

Posting Komentar untuk "Pakdhe mengko arep tindak karo sapa"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com