Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Gunemane wong kang srawunge wis raket kuwi panganggone basa

Gunemane wong kang srawunge wis raket kuwi panganggone basa ....

a. ngoko lugu

b. ngoko alus

c. krama lugu

d. krama alus


Jawaban : a. ngoko lugu


Pembahasan:

Ngoko lugu duweni titikan yaiku tembunge gunakake ngoko kabeh tanpa kacampuran krama utawa krama inggil. Panganggone ngoko lugu yaiku menyang sapadha-padha kang wis kulina banget, menyang sing kaprenah enom, yen lagi ngunandika, lan tumrap bocah sing durung bisa guneman ganep.

Posting Komentar untuk "Gunemane wong kang srawunge wis raket kuwi panganggone basa"











===========***===========


Semoga Bermanfaat

Jangan Lupa Share, Komentar, dan Berikan Kritik Sarannya

Sekian Terima Kasih

By: purwomp.com