Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum 2013

Soal UAS / PAS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum 2013 - Adik-adik sudah ada persiapan untuk hadapi Ulangan Akhir Semester / Penilaian Akhir Semester belum? Jika belum persiapkan diri dengan baik dan belajar yang sungguh-sungguh agar mendaptkan hasil yang di inginkan.

soal bahasa jawa kelas 1

Dengan belajar yang sungguh-sungguh adik-adik akn dengan mudah mengerjakan soal dengan mudah. Adik-adik dapat belajar pelajaran mulok yang sudah diberikan bapak dan ibu guru saat di kelas. Sebab itu yang akan banyak keluar pada ulangan nantinya.

Selain itu adik-adik juga dapat belajar dengan mengerjakan conoth-contoh Soal UAS /PAS Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (satu / gnajil) Kurikulum 2013 / K13 dan sudah kami berikan kunci jawaban. Contoh soal mulok Bahasa Jawa di bawah juga dapat di jadikan oleh bapk dan ibu guru sebagai referensi soal untuk Ulangan Harian, UTS/PTS dan lain sebagainya.

Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum 2013 dan Kunci Jawaban

I. Soal Pilihan Ganda PAS Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD K13

1. Gatekno gambar!


Gambar ing dhuwur jenenge ...
a. bis
b. mobil
c. truk

2. Kang diarani celana gambar ing ngisor iki yaiku ...
a. 
b. 
c. 

3. Swarane wong baris yaiku ...
a. theng theng theng
b. prok prok prok
c. thing thing thing

4. Gatekna gambar!

Gambar kewan ing dhuwur unine ...
a. meong
b. mbek
c. maah

5. Gatekno gambar!

Gambar ing dhuwur diwaca ...
a. w a y a n
b. w a j a n
c. w a j a h

6. Piranti kang kangga nulis ana gambar ing ngisor iki yaiku ...
a. 
b. 
c. 

7. Jenenge piranti kang kanggo wadhah banyu yaiku ...
a. ember
b. wajan
c. piring

8. Kang kalebu kewan sikile papat yaiku ...
a. manuk
b. pitik
c. sapi

9. Kang kalebu tembang dolanan yaiku ...
a. Gambuh
b. Pocung
c. Lir Ilir

10. Cublak Cublak Suweng suwenge teng ...
Kanggo jangkepi tembang ing dhuwur yaiku ...
a. gelenter
b. gembandul
c. gemblelengan

11. Tembang dolanan biasane ditembangake karo ...
a. dolanan
b. mangan
c. sinau

12. Lir ilir, lir ilir tandure wus ...
kanggo jangkepi tembang ing dhuwur yaiku ...
a. ijo subur
b. sumilir
c. suminar

13. Isi asem jenenge ...
a. pongge
b. bethem
c. klungsu

14. Godhong gedhang garing jenenge ...
a. plaras
b. klaras
c. slaras

15. Jaranan jaranan jarane jaran ...
Kanggo jangkepi tembang ing dhuwur yaiku ...
a. tarji
b. teji
c. teri

16. Fabel yaiku dongeng kang nyritake bab ...
a. piranti
b. tetuwuhan
c. sato kewan

17. Dongeng iku crita kang ngemot piwulang lan pitutur kang ...
a. ala
b. becik
c. ora bener

18. Sejatine andhong mau iso mlayu banter banget amarga dalane ndronjong. Andong iso mlayu banter banget amarga dalane ...
a. alus
b. amba
c. ndronjong

19. Kanggo ngadepi bebaya, yuyu nggunakake senjatane kang awujud ...
a. capit
b. patil
c. entup

20. Nykar yaiku tingkahe kewan sing jenenge ...
a. bebek
b. kucing
c. tikus

II. Soal Isian Singkat PAS Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD K13

1. Gatekna gambar!

Kewan ing dhuwur swarane ...

2. Piranti kanggo ngombe yaiku ...

3. Ngresiki untu migunakne alat ...

4. Gatekna gambar!

Piranti ing dhuwur gunane kanggo ...

5. Kewan kang digambarake ana tembang kang nduweni watak males yaiku ...

6. Padhang bulan padhange kaya rina. Padhange kaya rina tegese ...

7. Wit gedhang jenenge ...

8. Jinising dongeng kang nyritakake alaming lelembut yaiku ...

9. Tingkahe bebek yaiku ...

10. Senjata kang diduweni pitik jago yaiku ...

III. Soal Jawaban Singkat PAS Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD K13

1. Gatekna gambar!

Piranti ing dhuwur gunane kanggo alas mlaku, apa jenenge?

2. Gatekna gambar!

Apa gunane piranti ing dhuwur?

3. Aranana 3 bae tembang dolanan!

4. Apa kang diarani sage?

5. Aranana apa bae perangane dongeng iku!

Demikian contoh Soal UAS / PAS Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum 2013 dan Kunci Jawaban yang dapat kami bagikan, semoga bermanfaat bagi adik-adik dalam menghadapi Ulangan Akhir Semester Ganjil yang sesungguhnya.

Soal dan Kunci Jawaban Soal Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester Ganjil Kurikulum 2013 dapat di Download pada link berikut ini :

==> Soal UAS Bahasa Jawa Kelas I Semester 1 K13

==> Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Soal Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD

I. Pilihan Ganda

  1. B
  2. A
  3. B
  4. A
  5. B
  6. B
  7. A
  8. C
  9. C
  10. A
  11. A
  12. B
  13. C
  14. B
  15. B
  16. C
  17. B
  18. C
  19. A
  20. B

II. Isian Singkat

  1. kukuruyuk
  2. gelas
  3. sikat untu
  4. masak
  5. mentog
  6. awan / siang
  7. debog
  8. mithe / mitos
  9. nyosor / mbodoli
  10. jalu

III. Jawab Singkat

  1. sandal
  2. mangan
  3. Cublak cublak suweng, Gundul-gundul pacul, Jamuran, dll
  4. cerita rakyat kang ana gegayutane karo sejarah
  5. Legenda, fabel, sage, mitos

Soal dan Kunci Jawaban Soal Mulok Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester Ganjil Kurikulum 2013 dapat di Download pada link berikut ini :

Posting Komentar untuk "Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum 2013"